中文 English
Pokfulam (1,400 sq.ft + 1,200 sq.ft roof)

Brief

The owner wanted to refresh the apartment and rooftop in a contemporary minimalist design with careful focus on the kitchen.

Challenge

The flat needed to be completely renovated and laid out for efficiency and aesthetics. The rooftop garden was also lower than the surrounding buildings and lacked privacy.

Solution

Although the desired product was to be minimalistic, the careful use of raw materials such as wood and stone gave enough contrast to the apartment to keep it interesting. Internationally inspired kitchen utilities and glass finishing in the bathrooms also yielded an interesting use of space. Tall wooden terracing was built on the rooftop garden to enclose the area and provide an escape from the city. This exceptional design earned accolades in the SCMP’s Post Magazine.